از ماموریت غیر ممکن تا دنیای واقعی/ لنزهای دو کانونی آینده هیجان انگیز دنیای فناوری



ماجرای عینک گوگل را دیگر خیلی‌ها شنیده‌اند؛ عینکی که گزارش‌ها نشان می‌دهد گوگل چند وقتی است که دارد درباره آن تحقیق می‌کند و قرار است در آینده نزدیک طرز زندگی کردن آدم‌ها را تغییر دهد. هنوز چند وقتی از انتشار خبرها در این رابطه نگذشته که اکنون مشخص شده که وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) اولین نمونه از لنزهای تماسی دو کانونی را برای استفاده نیروهای نظامی این کشور سفارش داده است. اگر عینک‌های گوگل قرار است در آینده به کاربرانش اطلاعات لازم را در لحظه و جلوی چشمان‌شان نمایش بدهد این لنزهای تماسی چشم سربازان را قادر می‌سازد تا در یک لحظه روی دو سوژه فوکوس کنند: اطلاعاتی که دریافت می‌کنند و فضای واقعی اطراف خود. Innovega شرکت سازنده این لنزها که تحقیقاتش در این رابطه ادامه دارد به تازگی خبر داده که قراردادی با پنتاگون برای ادامه تحقیقات و تولید این محصول برای نظامیان بسته است. این لنزها در حقیقت امکان استفاده از فناوری HUD را روی چشمان کاربر خود فراهم می‌ کنند. HUD ‌(Head-up display)فناوری است که اطلاعات را برای کاربر خود بدون اینکه نیاز به تغییر مسیر نگاه داشته باشد نمایش می‌دهد. به عنوان نمونه شرکت خودروسازی ب‌ام‌و در برخی خودرهای خود از این فناوری برای آنکه بر روی شیشه خودرو اطلاعات لازم مانند وضعیت جاده،سرعت،آب و هوا و... برای راننده بدون تغییر مسیر نگاه او به نمایش درآید استفاده کرده است. لنزهای تماسی دو کانونی که اکنون وزارت دفاع به دنبال آن است دو فیلتر دارند. فیلتر بخش مرکزی در‌واقع همان اطلاعات HUD را به مردمک چشم می‌رساند و فیلتر بخش بیرونی وظیفه رساندن نور از محیط پیرامون کاربر را دارد تا وی بتواند در آن واحد روی اطلاعات و منظره اطراف تمرکز کند. چشم انسان نمی‌تواند در یک لحظه روی دو سوژه تمرکز داشته باشد، اما این لنز تماسی این کار را ممکن می‌کند.

تحقق داستان‌های تخیلی
در آخرین فیلم مجموعه ماموریت غیر ممکن از لنزی استفاده می‌شود که ماموری به نام هاناوی از آن برای پیدا کردن فرد تحت تعقیب خود با شناسایی چهره او در میان جمعیت حاضر در یک ایستگاه قطار استفاده می‌کند. در این این صحنه در‌واقع در حالی که این مامور در حال دیدن محیط اطراف خود به صورت عادی است فناوری تشخیص چهره در حال کار است و اطلاعات را پس از جستجو و یافتن اطلاعات را جلوی چشم کاربر نمایش می‌دهد.


عینک گوگل هم که این روزها بحث آن داغ است فناوری شبیه لنز دو کانونی دارد. گزارش‌ها منتشر شده نشان می‌دهد که فرد با زدن این عینک می‌تواند اطلاعات مورد نیاز خود را در حالی که به صورت عادی به اطرافش نگاه می‌کند ببیند. کاربران مثلاً با این عینک می‌توانند قرار ملاقات‌های ثبت شده در تقویم خود را بدون اینکه لازم باشد از ابزار یا گجت خاصی استفاده کنند ببینند،مسیریابی را با استفاده از نقشه انجام دهند یا عکس و فیلم بگیرند و آن را روی اینترنت به اشتراک بگذارند. همه این کارها در حالی قابل انجام است که کاربر دارد به صورت عادی به دور و اطراف خود نگاه می‌کند و اطلاعات جلوی چشمانش به نمایش در می‌آیند. با استفاده از لنزهای دو کانونی که پنتاگون قصد استفاده از آن برای نظامیان را دارد اطلاعات لازم درباره محیط اطراف مانند اهداف احتمالی،فاصله هدف،مسیرها پناه گرفتن،جستجوی چهره افراد و هر نوع اطلاعات دیگر می‌تواند برای کاربر به نمایش درآید.
روزی شاید برای همه اما همراه با مشکلات
شرکت Innovega امیدوار است با تحقیقاتی که صورت می‌گیرد روزی این لنزها کاربرد غیر نظامی هم پیدا بکند و افرادعادی بتوانند از آنها مثلاً برای دیدن فیلم سه بعدی استفاده کنند. در صورت تحقق این مسئله کاربر می‌تواند با این لنز فیلم‌های سه بعدی را مانند زمانی که در یک سینِما با پرده بسیار عریض نشسته است ببیند. البته این فناوری هم مانند دیگر وسایل عصر مدرن بی‌دردسر نیست. پزشکان هشدار داده‌اند که استفاده از لنزها و عینک‌های این چنینی می‌تواند باعث ایجاد بیماری حرکت یا motion sickness شود. این بیماری همان حالتی است که به عنوان نمونه در هنگام مسافرت با خودرو یا خواندن کتاب در هنگام حرکت برای بعضی‌ها به وجود می‌آید و مشخصه آن منگي و دل آشوبه است. این بیماری معمولاً با علائمی با بی‌اشتهایی و تهوع استفراغ همراه است و در آینده می‌تواند به یک مشکل شایع برای کسانی که دنبال این فناری‌های جدید هستند تبدیل شود

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

دختر بوتو برای رها شدن از غم می خواند

ویندوز موبایل‌تان را آپدیت کنید

گفتگوی NBC با محمد جواد ظریف ؛ حاضریم موقتا محدودیت‌هایی را بپذیریم